2009-10-16 12:41:14• hírek • Szatmar.ro

Éremmel zárnának Komanék

Magyarország U20-as labdarúgó csapata a bronzéremért játszik az Egyiptomban zajló világbajnokságon, bizony kevesen gondoltak erre a torna előtt. Az ellenfél Costa Rica lesz, amely szintén meglepetést okozott remek szereplésével.

Kevesen múlott, hogy a magyar válogatott nem három órával később, a döntőben legyen érdekelt, ám a Ghána ellen az első félidőben bemutatott gyámoltalan játék és Koman hiánya döntőnek bizonyult a mérkőzés kimenetelét illetően. Vladimir azonban visszatért és a Nemzeti Sportnak elmondta, harmadik akar lenni: „„Nagyon motivált vagyok, hogy tekintélyt parancsoló győzelemre vezessem csapattársaimat és bebizonyítsam, hogy a világ legjobb csapatai közé tartozunk", mondta az ukrajnai Ungváron született középpályás, aki azt is elárulta: készen áll ahhoz, hogy a magyar nagyválogatott mezét is magára öltse.

Hasonló véleményen van Simon András is, aki szentimentálisabb hangokat is megütött és elmondta, hogy nagyon csalódottak voltak az elődöntő után, ám ez már a múlt: „Túl kell tennünk magunkat az elődöntő okozta csalódottságon és szerezzünk érmet, mert az örök emlék lehet".

Mindenképpen jó hír, hogy magyar oldalon mindenki bevethető, senki sincs eltiltva, csak Németh Krisztián neve mögött van némi kérdőjel: egész héten hasfájdalmakkal és hasmenéssel bajlódott, ezért le is kellett cserélni a Ghána elleni meccs szünetében. Amennyiben nem lesz tökéletesen egészséges, akkor Futács Márkó helyettesíti majd a kezdőben.

Costa Rica játéka hasonlít Honduraszéra, így a magyar csapat nagyjából tudhatja, milyen stílusra számíthat. Hasonlóképpen van ezzel Roland Gonzalez, a közép-amerikaiak mestere is: „A magyarok játéka nagyon hasonló a csehekéhez, bár kicsit kreatívabb. Mindent megteszünk a győzelemért, a bronzmeccs olyan számunkra, mint egy finálé." Érdekesség, hogy a két csapatnak két „közös ellenfele" is akad, és ez alapján Magyarország bizakodhat: a csehek megverték Közép-és Észak-Amerika bajnokát, míg az Egyesült Arab Emírségeket is csak hosszabbítás után tudták legyőzni.



Korcsmár visszaadhatja a csapatkapitány karszalagot Komannak fotó:mlsz.hu


Costa Rica keretét csak otthon játszó játékosok alkotják, ami egyszerre lehet előny és hátrány a magyar csapat számára: egyrészt, „a gazdag part" (ez Costa Rica magyar fordítása) futballistái nemzetközi szinte tapasztalatlanabbak, másrészt viszont jobban ismerhetik egymást.

Ami a két csapat eddigi szereplését illeti, Magyarország két meccset veszített, míg Costa Rica hármat. Ennek köszönhetően a latin-amerikaiak gólkülönbsége negatív (9-10), míg a magyaroké pozitív - 13 rúgott gól mellett 10-et kaptak. Josue Martinezék (akit a hírek szerint Komannal és Gosztonyivel együtt állítólag figyel a Palermo) az első meccsükön hatalmas, 0-5-ös verést kaptak a braziloktól, nem kezdték tehát jól a tornát - ők sem. Az elődöntőben viszont már 0-1 arányban kaptak ki ugyanattól a csapattól, ami mutatja: komoly fejlődésen ment keresztül a gárda.

Nem kevésbé igaz ez azonban Magyarországra is és reméljük, Simonék életre szóló (tárgyi) emléket szereznek maguknak péntek este! És nekünk is!

Pénteken rendezik a döntőt is, amelyen két támadó gépezet, Brazília és Ghána csap össze. A találkozó esélyese a dél-amerikai gárda, amely szintén csak odahaza játszó futballistákra épít és amely kihasználhatja az afrikaiak védekezésbeli gyengeségeit. Igaz, Jonathan Mensah (akit állítólag szintén figyel a Palermo), visszatér a védelem tengelyébe.

Magyarország - Costa Rica 18.00 m1, Eurosport
Brazília - Ghána 21.00 m1, Eurosport

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: